Ahad, 15 April 2012

GARLIC BUTTER SPREAD




GARLIC BUTTER SPREAD
Resepi asal:Steve (Jamie Oliver Forum)
Sumber:ijayuji


Bahan-bahan:
4  sudu besar mentega atau marjerin
1 sudu bawang putih yang telah diketuk dan dicincang halus.
2 sudu teh oregano kering
1 sudu kecil garam atau kurang
1 sudu kecil lada sulah
*tambahan; boleh campurkan dengan serbuk parmesan juga


Cara:
Satukan semua bahan-bahan di atas sehingga sebati dan boleh digunakan untuk sapuan atas roti, lebihannya boleh disimpan dalam peti ais dan boleh digunakan kembali.



4 ulasan :

Bicara Kak Noor berkata...

salam Rohah, wah peminat Jamie Oliver jugak sama lah akak selalu tengok show dia kt tv memang sedap2 mesti nak cuba jugak ni thanks ya Rohah berkongsi heehee

Melly Octaviana berkata...

Malam kak Rohah.. wah melly suka nih makan roti garlic yang di panggang, thanks for sharing yah.. ;)

Rohah berkata...

Kak Noor,
Sebenarnya tak prnah tgk rancangan dia, dapat sumber ni dari kawan blogger; ijayuji.Simple, mudah dan sedap..

Rohah berkata...

Malam Melly,
memang enak, kalau beli pun mahal harganya.Buat sendiri boleh dapat banyak n jimat kos..