Rabu, 14 Disember 2016

Angel Hair vs Kuah Karbonara

Assalamualaikum
Allahu Akbar.. Lamanya x jejak sini.. Hmmm.. Bukan tahap suam2 kuku lagi dah. Adeehaii..

Jawapannya,  memang tuan rumah ni tak aktif dah nak masak2, sorting pic n display kat blog.. Aghaghaa,  sabo je lahhπŸ˜†
Tapi hati ni dah mula mekar semula nk meriahkan balik blog kesayangan ni..huhuu.Moga mekar ranum seperti dulu😝😁

Ni terlanjur masak campak2, teringin lak nk update.. Boleh lah.. Bg warm up dulu..
Pic pun snap guna hp je.. Ekekee..

Nti celoteh lg ye.. Bye.. Assalamualaikum.
Bahan:
1 peket angel hair (+-400g), rebus
2 tin prego karbonara
400g daging cincang
4 batang sosej, hiris
1 keping keju
3/4 bawang besar bombay, cincang
2 ulas bawang putih, cincang
1/2 cawan susu cair
Air secukupnya
1 sudu besar serbuk pasrly
1 sudu besar serbuk oregano
Lada hitam, kisar halus
Garam secukupnya

Cara:
Tumis bawang besar & bawang putih hingga layu.

Masukkan daging cincang.Gaul rata.

Tuangkan 2 cawan air dan biarkan mereneh supaya daging masak.Masukkan juga hirisan sosej. Biarkan sehingga airnya surut.

Campurkan sos karbonara, susu sejat dan air secukupnya.Saya bubuh 1++ cawan air. Campurkan juga dengan kepingan keju.
Biarkan sekejap mereneh perlahan.

Taburkan parsley kering,  serbuk oregano dan lada hitam.Perisakan dengan garam secukup rasa.

Siap!!

Hidangkan bersama angel hairπŸ˜‹





Jumaat, 25 Mac 2016

Emas D Qalbu

Assalamualaikum..
Bertemu lagi dalam ruang yang dah lama saya tak update...
Sambil santai-santai sudikanlah ye jengah ke fanpage saya..cuci-cuti mata dengan jualan barang kemas on9..
Emas D Qalbu