Jumaat, 22 Jun 2012

ORANG DEKAT BARU DAPAT TURUN i-City, Shah Alam

gambar yg di snap dr foto yg dibeli di i-City,nak scan dulu malas...

Salam...
Orang dekat baru nak turun i-City Shah Alam...

"Abah, bila kita nak ke i-City ni??.Itulah soalan yang "selalu" diajukan oleh anak2 saya setiap kali melewati jalan nak ke seksyen 7, Shah Alam mahupun Federal Highway.."Nantilah, ada masa nanti kita pergi ye.." Bila dari hari ke hari berlalu, menempuh bulan dan tahun pulak tu, jawapan Si Abah tetap sama apabila anak2 terpandang gambar ni dari Federal Highway mahupun jalan sekitar Seksyen 7 tu.Kalau pertanyaan yang diajukan tu kebetulan cuti sekolah, Si Abah akan mengeluarkan hujahnya begini pulak;"Cuti sekolah ni ramai orang, kita pergi hari biasa".(maksudnya hari bekerja/ Sabtu @ Ahad)..Tapi memang betul pun, maklum je lah kan, bila musim cuti persekolahan bermula pasti tempat2 macam ni memang jadi tumpuan.Memang gawat semacam je kan masuk tempat2 macam tu..

Mungkin dah tiba masanya, hati Si Abah senang ketika itu agaknya, maka pada tarikh 16/06/2012 sebaik kami pulang dari Seksyen 7, di perjalanan mulut Si Abah pun menyebut:"hari Selasa nanti kita pergi ye..."(19/06/2012).Itulah jawapan yang ditunggu anak2 saya 'selama ini...'.Hurey masa tu juga anak2 saya dalam kereta..."Bestnyeee....Betul ke Abah?? Selasa ni???".Maybe anak2 saya mcm tak percaya kot abahnya berkata macam tu."Iya,...Selasa minggu depan kita pergi, lepas solat maghrib", jelas Si Abah.Nadanya memang meyakinkan.

Sebenarnya tak jauh sangat pun perjalanan ke i-City ni dari rumah kami, sekitar 15 hingga 20 minit, jika tidak menempuh kesesakan lalulintas.Begitulah kisahnya..."ORANG DEKAT BARU NAK TURUN  i-City, SHAH ALAM"...
Circus Travel yang atas tu kami tak naik, RM10 sekepala.Dewasa,  kanak2, same je dia cas....Cik Abang siap berceramah kat kaunter: "saya ni orang Malaysia, bukan orang luar negara, takkan cas mahal cam tu...".Hhehe...
Kebetulan malam tu ramai pelancong dari negara Arab yang kelihatan.
Cuma, bila kita tengok neon warna-warni macam pic2 kat bawah tu, memang menariklah..kalau ada DSLR tu gambar lagi cantiklah kan...hehe..tapi saya takde mende tu, camera biase je...Main snap2 je, buat cuci mata sambil menikmati keindahan neon yang bergemerlapan...Jadilah kan...walaupun orang dekat je yang datang ke i-City nie...hik3





Yang kat bawah tu pun, spot2 je time ambik pic  anak2, buat kenangan...Model persendirian berhad katakan..
Aksi2 biase, bukannye luar biase...Macam kanak2 lain 
jugalah kan.Jaadilah...




Jom masuk kutub utara ... (iye lah tu...)Tak boleh tahan sejuk kat kaki, nak sewa kasut RM10 seorang..mana boleh tahan..Terpaksalah Ummi dan Si Abah menahan kaki yang teramat sejuk dan kebas, cepat2 nak kuar dari situ je rasanye.Kata Si Abah, ada rezqi kita pergi lagi, pakai kasut siap2 dari rumah, x payah susah2 nak sewa kasut yang mahal tu...huhu......Masa ni kasi sewa kasut untuk Si Abang & Si Kakak je.Nasib baik Si Adik pakai kasut sport dr rumah. Maklumlah tak prepare sepenuhnya nak masuk sini.Ummi pun tak sangka yang Si Abah nak ajak masuk dalam SNOWALK ni...

Bestlah juga walaupun tak se"real" kat oversea..hahaha..
Itulah dia, wajah seorang ayah yang penyayang...dok layan anak2...hik3 (mudah-mudahan)..





Jumpa lagi!!!!
SEKIAN...
Wallahua'lam...


tetiba rajin updated:
foto ori yg di scan

11 ulasan :

Nina Mirza berkata...

As'salam Kak Rohah ...

Nina pun baru jer tahun lepas ke I-City. Punya lah ramai orang, jammed usah cakap laaaa...
Actually kat sana panas kannn dek cahaya lampu2 neon tuu..
kalau ambik gambar camera mahal mmg cantik dan menarik gambar. Nina punn camera ciput ajerr kak~~
belasah lah kannnnn.. janji kita happy! ;)

Amie berkata...

Warna-warni cahaya di waktu malam, tentu suasana hidup ye Rohah.... orang German turun City te...

ibundo berkata...

Rohah, bundo pun belum sampai ke sini hehe..

Bicara Kak Noor berkata...

salam Rohah..
amboii kemain lagi hepi giler ni akak tngok,best kan bawa anak2 tempat macam ni mesti belum habis lagi cerita tu agaknya kat rumah eheee

zila norazila berkata...

salam rohah..akk dh 3 kali pergi..he heee org johor dh byk kali dtg wooo...tp sesak org ramai..tu yg malas..tp layan ank punya pasal..:)

Qasey Honey berkata...

bestkan..QH pon dh byk kali pegi...asal ade sedara mara dtg aje...mesti ke sni..snow ice tu QH dh penah masuk jugak tp xthn sejuk sgtkan...

Tina Othman berkata...

salam

seronoknya, saya juga yg tak sampai2 lg hehe

Naz / Nadz COSK berkata...

Assallamualaikum Rohah..

Wahh..next time nyer cuti sekolah, Nak gi sinilah. Cam best jer. Naz tak pernah sampai lg ke sini. Nanti nk tanya Rohah kat fb lah eh pasal i city ni..

Ros berkata...

Assalamualaikum Rohah,

Wahhh...bestnya..berwarna warni lagi,Kak Ros tak pernah sampai lagi nih he.he.he...teringin jugak nih...

Mamasya berkata...

Salam Rohah.biasakan kalau dkt dg rumah , bertangguh nak pergi sbb bila2 masa boleh kesana tp akkpun belum lagi ke sana.dan nampak seronok anak2 Rohah ke I city....pengalaman menarik dpt rasa salji

quinnie berkata...

rohah...memang gitu la biasanya..lagi dekat lagi malas nak gi awal2..hehehe sebab pikir dekat je bila2 leh p..kekekek

seronok budak2 dpt jenjalan..:)