Assalamualaikum..
SALAM RAMADHAN semua..semoga kita semua dalam keberkatannya.Sekejap je dah masuk ramadhan yg ke-4..saya percaya ibu2 semua tengah sibuk kat dapur waktu ni, menunaikan tanggungjawab penyediaan juadah...selamat berbuka lah nanti ye..
Nak share resepi kuih Bengkang nangka kali ni.First time jugak saya buat ni.Saje nak rasa, sebab banyak stock nangka madu dari kampung.Haruman nangka memang mengaum satu dapur...Asli dari jackfruit...hihiii..Bukan menu juadah puasa ni, tapi dah buat beberapa hari sebelum datangnya ramadhan hari tu...
Jumpa laaagii..
BENGKANG NANGKAOlahan;makcikkantin
Sumber;Maisya [tiada link]
Ingredients;
2 eggs
2 cup coconut milk [1 thick coconut milk + 1 cup water]
1 cup plain flour
1/3 cup corn flour
1/2 cup sugar
1/2 teasp salt
3-4 pcs nangka [jackfruit]
yellow colouring [optional]
Method;
1.Mix all ingredient and blend till smooth.
2.Poor in baking pan and bake @ 200 C, 30-45 mins or until skewer comes out clean.
sedapnya...cantik pulak tu
BalasPadamSelamat berpuasa Rohah...... buko opo iki dino. Ayu temen bengkng nongkoney kuwi... mesti enak rasaney, wangi meneh.
BalasPadammenariknya bingka nangka ni...
BalasPadamx pernah jumpa lg..
Salam ramadhan kak ;)Mmg menarik hati bengkang nie!!!
BalasPadamShare ya tksh
BalasPadam