Assalamualaikum...
Selamat kembali ke sekolah untuk adik2 semua yang telah melalui cuti penggal persekolahan....yg pasti jugak, ibu2 pun mula sibuk dengan rutin harian melayan anak2 untuk ke sekolah...
Sumber:AlongRoz
Sumber: Syapex Kitchen
Bahan-bahan
1 cawan gula
1 cawan santan
2 1/4 cawan air jus daun pandan (blend 8 helai pandan dengan air & tapis)
2 sudu besar butter
3 biji telur
1/2 sudu teh garam
1 sudu besar pes pandan
14 keping roti, potong kecil
Cara-cara
1.Blend kesemua bahan, kecuali roti, sehingga sebati.Tuangkan ke atas roti dan rendam sebentar selama 5 minit.
2.Tuangkan 1 sudu besar minyak ke dalam tin dan panaskan di dalam oven.Ramas adunan tadi dan tuangkan ke dalam tin.
3.Tabur biji bijan dan bakar 180 darjah C selama 1 jam.
teringin pulak tengok memaalam ni rohah mesti nak kena buat ni
BalasPadammacam nak makan...tp malas nak buat...camne tu kak...huhuhu...
BalasPadamdah lama kak ruby tak buat...
BalasPadamMcm fesyen yea skrg..semua resepi boleh diolah...boleh dicuba nti
BalasPadamalamak...Nampak sedap sgt...telan air liur
BalasPadamMmg xguna tepung ke?? Knp sy buat jd lembik...huhu
BalasPadam