Sabtu, 4 Februari 2012

SEKADAR MENIKMATI RASA SAMBAL PECAL READY MADE



Assalamualaikum..
Bila dah jemu makan nasi, beginilah jadinya..celur-celur, dan boleh makan terus..Tapi sambal pecal (kuah kacang) yang saya skip di sini adalah ready made punya..nak tunggu sambal homemade punya entah bila nak menjadi, tapi insyaAllah akan diusahakan satu hari nanti,tunggu kerajinan tahap serius melanda..hahha..Yang ori homemadenya ialah sayur mayur yang mudah disediakan itewww...



PECAL
oleh: Rohaisha

Bahan-bahan:
Secekak kangkung | dipotong & di celur
8 tangkai kacang panjang | dicelur & dipotong
1/2 biji timun | disagat
70gm bihun | dicelur
Taugeh (tak letak)

Kuah pecal:
Sambal kacang secukupnya | dibancuh dengan air panas


Cara menyediakan:
1.Gaul je bahan-bahan celur & siramkan kuah kacang
2.Sedia dinikmati...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan