Assalamualaikum..
Selamat malam semua dan Selamat Hari Ibu buat para ibu, semoga jadi ibu mithali, insyaAllah..amin.Kembali bersiaran denagn N3 tertunggak, dah 2 bulan terperam..
Mood melarat ni, tapi cuba up kan mood dengan tayangan Kerabu Epal Hijau yang cukup enak."Enak dimakan begitu saje....".Seriesssss..belum cuba belum tahu kan..Sebenarnya kerabu epal hijau ni saya gandingkan dengan set Nasi Pilaf Tomato bersama Ayam Sosha Istimewa yang sangat sedap..InsyaAllah N3 kedua-dua menu tersebut akan menyusul kemudian.Untuk malam ni kita renung2 je resepi kerabu yang mudah ni ye..Cuba tengok dalam fridge, ada stock epal hijau tak?kalau ada, esok bolehlah zassss..Sedapnyeee..Tq kak Ena, berkongsi resepi!..
KERABU EPAL HIJAU
Resepi:Ena Zamri
Bahan-bahan:
3 biji epal | grated dengan kulit sekali
1 genggam udang kering | goreng tanpa minyak, tumbuk
1 batang serai | hiris halus
5 helai daun limau purut | hiris
6 biji cili api | hiris
Perahan lemon
Sedikt garam
Sedikit gula
Cara:
1.Mixed semua dan masukkan dalam fridge.
2.Hidangkan.
Wah 2bulan tertunggak hihi, bestnya kerabu epal mesti masam manis pedas kan
BalasPadampernah juga buat kerabu epal.. mmg sedap.. masam2 hmm.. yumyumm..
BalasPadamAssallamualaikum Rohah.
BalasPadamSemoga hari ini lebih bersemangat dan lebih bertenaga ye.
Nadz suka kerabu2 ni tp kadang2 tu malas nak buat..hahaha.. Makan jer yg rajin.hihihii..
As salam ...nampak kecur je...sedap.
BalasPadamnampak sedap rohah...nnti nak try lah
BalasPadamas-salam
BalasPadamterliur tgk kerabu epal hijau nie..
Oh sedapnya.. Tergoda ni..Selamat Hari Ibu buat Kak Rohah..
BalasPadam