Rabu, 15 Februari 2012

PUDING ROTI BERKACANG



Salam sejahtera..

Saya nak sharekan resepi puding roti yang sangat enak diapunya rasa.Lemak, lembut , semua ada dan cukup rasa..Di tambah pula ada kekacang yang terisi di dalamya, dah macam kek carrot la pulak rasanya.Strukturnya lembut macam bingka pun ia, sesiapa yang gemarkan puding sebegini memang menepati citarasa bagi saya..Cubalah..



PUDING ROTI BERKACANG
Resepi: Kay Raz (majalah SAJI)

Bahan-bahan:
3 biji roti ban | siat
1 cawan susu segar
1 cawan susu cair
3 sudu besar isi kuaci 
3 suu besar kacang walnut
3 sudu besar hirisan badam
3 sudu besar marjerin | cair
2 biji telur | pukul
1/2 cawan gula pasir

Cara menyediakan:
1.Satukan semua bahan dan gaul sebati kecuali isi kuaci.
2.Tuangkan dalam bekas dan taburkan isi kuaci dibahagian atas.
3.Bakar selama 35 minit pada suhu 190 darjah celcius

note saji:selain roti jenis ini roti Perancis juga boleh digunakan.Roti perancis hendaklah dipotong 4cm tebal.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan