Rabu, 14 Disember 2011

CUCUR SOSEJ BERSAYUR

Assalamualaikum...
Dah lama buat cucur ni, cuma nak disharekan resepinya di sini.Tak perlu risau dengan strukturnya yang tampak macam lembik di dalamnya, tetapi sebenarnya tidak,bahkan lembut je dimakan.Kalau tak caye cubalah...!! hehehe
CUCUR SOSEJ BERSAYUR 
Resepi:Rohaisha

Bahan:
3 cawan tepung gandum
4 batang sosej}hiris kecil
4 tangkai daun sup}hiris halus
4 tangkai daun bawang} hiris halus
1/2 batang lobak merah} potong dadu
1/2 biji bawang holland} potong dadu
2 camca garam halus
3 1/2 cawan air panas (secukupnya)
minyak utk menggoreng

Cara:
1-Campurkan kesemua bahan, kemudian curahkan sedikit demi sedikit air panas.Kacau hingga sebati.
2-Goreng sehingga masak.Hidangkan.

Agak rangup diluar, lembut di dalam ..camtulah gambaran pada cucur yang telah saya hasilkan ni.Laju je kami sekeluarga menikmatinya..Cicah ngan sos..UMMMPHH!!



Tiada ulasan:

Catat Ulasan